vrijdag 31 januari 2014

De uitslag van mijn col shawl give away...

Vandaag maak ik bekend wie de gelukkige winnaressen zijn van mijn col shawl give away.

Eerst wil ik iedereen bedanken voor de leuke reacties op deze give away. Er waren 23 dames die een kansje wilden wagen, maar er konden er maar 2 winnen. Het liefst stuur ik iedereen wat toe, maar dat wordt wat te gortig.
Dus net een overzicht gemaakt van de deelneemsters en de random generator er op los gelaten. De volgende dames hebben gewonnen:





Van harte gefeliciteerd!

Als jullie mij je adres willen sturen dan komt het zo snel mogelijk naar jullie toe.

Fijne vrijdag allemaal,
liefs Tinie

maandag 27 januari 2014

So in Love with You...

Een vriendin stuurde mij laatst het patroon van het kussende paartje uit het boekje: Ik hou van Holland en haken van Christel Krukkert
Ze wilde zelf ook wel zo'n stelletje maar is niet zo handig met de haaknaald, dus of ik zo vriendelijk wilde zijn om dit stelletje voor haar te haken. Tuurlijk! Dus eerst samen op pad voor de benodigde katoen en toen kon ik aan de slag. Een leuk projectje om te haken! 



Is het geen leuk stel zo samen?

Ook wil ik jullie nog een mooie kaart laten zien die ik voor mijn verjaardag kreeg.


De vrouw van mijn neef weet wat voor hobby ik heb!

En als laatste wil ik Trui (Miss Creatuurtje) bedanken voor de lieve kaart die ik kreeg op mijn verjaardag.


Lieve Trui, dank je wel!!
Ik vind het zo lief van je, maar dat had ik al geschreven in een persoonlijke mail. 

Fijne maandag, liefs Tinie

maandag 20 januari 2014

Vandaag weer een jaartje ouder geworden...

Vandaag ben ik officieel 37 jaar geworden. En zoals ik zei tegen mijn kinderen vanochtend, ik ben oud. Daar waren ze het niet mee eens, want zo was de redenatie, iedereen is jarig en wordt ouder dus blijf ik jong.
Kijk, daar word ik nou blij van op Blue Monday.

Onze jongste zoon vloog vanochtend naar beneden om iets in elkaar te brouwen voor mijn verjaardag. Ik mocht pas komen als hij het zei. Dus toen ik uiteindelijk mocht komen had hij een verjaardagskaart geschreven en daarbij allemaal centjes geplakt. Je begrijpt dat ik  volschoot toen ik het kreeg. De tranen liepen over mijn wangen en de kaart met opgeplakte inhoud ga ik bewaren.

Afgelopen zaterdag vierde ik mijn verjaardag al voor vrienden en familie. Ik ben lekker verwend.


De felicitatiekaart op de bovenste foto kreeg ik van mijn jongste zoon. Verder kreeg ik mooie voorjaarsbloemen, een fashioncheque, een Noosa-chunk voor aan mijn armband en een waxinelichthouder met lekkere douchegel.


Ook kreeg ik veel mooie kaarten, een kaartenhart waar ik ze in kan steken en een vogelvoerbol voor in de tuin. De redenatie daarachter was dat ik dan vanuit mijn "haakstoel" de vogels in de gaten kan houden. Ja, overal wordt aan gedacht.

Vandaag komen er alleen wat vriendinnen op de koffie, waarvan er net 1 naar huis is gegaan. 
En zometeen ga ik lekker lunchen met mijn man en jongste zoon, de oudste zit op het voortgezet en komt niet thuis lunchen en vanavond gaan we lekker een gebakje eten en genieten.

Fijne dag allemaal!! 

Liefs Tinie

P.S. Denken jullie aan mijn give away??

donderdag 16 januari 2014

Twee jaar CreaTinie... en een Colshawl Give Away

Toen ik net de computer aan deed en inlogde op mijn blog zag ik dat ik inmiddels al twee jaar de gelukkige bezitster ben van dit blog. 
Ik weet nog dat ik ermee begon, alles onwennig en maar hopen dat andere mensen je blog ook vinden en leuk vinden.
Nou ik denk dat dat wel goed zit en de zorgen van toen nu zeker niet meer aan de orde zijn. 

Ik ben in blogland veel lieve en meelevende mensen tegen gekomen. Ondanks dat de meesten elkaar niet kennen, staan we op de een of andere manier toch voor elkaar klaar. Een lief gebaar, een berichtje of een kleinigheidje doet een mens zo goed en maakt het bloggen zo waardevol en uniek.

Ik heb dit het afgelopen jaar mee mogen maken. Ik werd ziek in februari en maakte jullie deelgenoot van mijn pijn en ellende. De reacties waren overweldigend en hartverwarmend. Nog steeds ben ik aan het tobben met mijn gezondheid en de pijn en ik probeer nog steeds een manier te vinden om mijn dagen goed door te komen. En nog steeds wordt er met mij meegeleefd. Dat doet mij enorm goed!

En dat brengt mij bij het volgende...

Om mijn tweejarig blogbestaan te vieren ga ik een give away organiseren. Ik haakte twee colshawls en deze ga ik verloten onder twee van mijn volgers.




Het patroon voor bovenstaande colshawl vond ik op het blog van Metsmaakgehaakt.


De steek die ik gebruikt heb bij bovenstaande colshawl heb ik gevonden op het blog van Vicarno's mama.  Het model heb ik zelf verzonnen.

De enige voorwaarde om kans te maken is dat je volger bent of wordt van mijn blog en hieronder een berichtje achterlaat. Een linkje op je blog mag, maar is niet noodzakelijk.
De give away loopt tot en met 30 januari a.s. Ik maak op 31 januari bekend wie de gelukkige winnaars zijn.

Liefs Tinie

maandag 13 januari 2014

Van alles wat...

In de kerstvakantie (lijkt al weer eeuwen geleden) haakte ik allerlei kleine dingetjes om sleutelhangers mee te maken. Altijd handig om wat op voorraad te hebben. Ik heb ze van de week voorzien van lintjes en oogjes en dit is het resultaat geworden.


Ik heb de patroontjes uit het boekje: Kleurrijke cadeautjes haken van Margriet de Muinck.
In het boekje staan hele leuke, fleurige patroontjes.

Op de blog van Haakjuffie vond ik dit leuke patroontje van een theepot. Zo leuk om te maken dus ik denk dat er nog meer gaan volgen. Hier alvast mijn eerste creatie.


Ook doe ik mee aan de Crochet Along A stripey blanket. Heel leuk om aan mee te doen, want een hele deken in één keer haken is zo'n lap. Nu haak je elke week een stukje en dit is goed vol te houden en dan heb je ook nog tijd over voor andere dingen, want ik kan niet goed met één ding bezig zijn. Maar dit is misschien wel heel herkenbaar.

Tot nu toe hebben we vijf toeren gehaakt en dit is mijn deken in wording.


Het lijkt erg donker door het zwarte maar ik krijg het niet echt goed op de foto vandaar dat ik er al een wit papiertje onder heb gelegd. In het echt ziet het er mooier uit. Wordt vervolgd!

Lieve groetjes Tinie

dinsdag 7 januari 2014

Aangestoken door het CAL virus...

Ik zag het al op vele blogs voorbij komen de Crochet Along 2014 a stripey blanket.

http://terraysleven.blogspot.nl/search/label/Crochet%20Along%20a%20stripey%20blanket

In eerste instantie besloten om niet mee te doen of toch wel, of toch niet. Oftewel heel veel twijfel totdat manlief zei, doe gewoon mee en bestel de benodigde bollen. 

Dus afgelopen vrijdag eindelijk besloten om mee te doen, maar waar haal je dan zo snel de benodigde bollen vandaan. Je wilt natuurlijk wel een deken met kleuren die je ook mooi vindt. De hele zaterdag en halve zondag bezig geweest met kleurtjes naast elkaar plakken en knippen en toen moest ik het ook nog bestellen. Hier in huis werden ze helemaal gestoord van mij maar het is gelukt.

Ik bestelde bij Echtstudio de volgende bollen:


In de kleuren: Clematis, Plum, Black, Grape en Graphite van het merk Stylecraft special DK.

Voor nu ga ik stoppen. De bollen liggen me aan te staren en de haaknaalden kunnen niet wachten om aan de gang te gaan.

Tot gauw, liefs Tinie